Ontdekkingsreiziger Jungerius in podcast Arnhemmers: leg internet maar plat

Hans en Anita© Platform ZOZ

Anita van Rootselaar van team ZOZ gaat in gesprek met ‘ontdekkingsreiziger’ Hans Jungerius, die met een laatste vlucht terugkwam uit Spanje waar hij zich acht weken lang had afgezonderd. Als fly on the wall nemen ze je mee naar een bezoek aan een verlaten Ikea terrein en nemen en passant wat architectuur in Arnhem onder de loep.

Heeft Jungerius nog iets gezien van het virus? “Ik heb een heel hotel in quarantaine gezien, maar verder helemaal niets. Ik zat in een huisje in de bergen.” Hoe bevalt het hem nu in het land van sociale onthouding? Hij zag al vanuit het vliegtuig dat het rustig was op de wegen.

Bezinning

Gelukkig hoeft de ontdekkingsreiziger niet per se ver weg. Hij weet wel mooie plekken in Arnhem. Bijvoorbeeld Fliegerhorst Deelen of de IJssellinie in Meinerswijk. Maar ook een op het oog gewone ‘bloemkoolwijk’ in Arnhem-Zuid vindt hij spannend. “Je moet nou niet buiten de regio gaan. Het is juist goed om nu tot bezinning te komen. Eigenlijk zouden ze ook internet plat moeten gooien.”

Ben Schattenberg

Related Articles

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.