AsjemenouDuurzaamheid & Natuur

En toch stond het oud papier buiten…

Visserslaan© De Moeilijke Bril / Arnhemsch Kollektiv

Het stond in de krant. Het stond op de site van de gemeente Arnhem. Het stond op meerdere nieuwssites. Drie weken lang wordt het oud papier in Arnhem niet opgehaald. Afvalverwerker Suez is voorzichtig met de inzet van personeel in verband met de corona-crisis. “Met het ophalen van oud papier en karton wordt pas op de plaats gemaakt omdat dit minder hinder geeft dan wanneer mensen hun groen- of plasticafval langer in of bij huis zouden moeten laten staan”, zo meldt het bedrijf in De Gelderlander.

Wie schetst mijn verbazing? Bij mij in de buurt stonden de containers gewoon buiten. Huis aan huis in sommige straten! Dat er af en toe iemand een berichtje mist, is te begrijpen. Maar hoe is het in hemelsnaam mogelijk dat hele straten kennelijk nooit iets met media doen?

Schuld gemeente?

Thuis checkte ik nog de afvalwijzer. Het was natuurlijk weer de schuld van de gemeente, die dat niet goed heeft doorgevoerd in het systeem? Maar nee, daar staat keurig dat de volgende mogelijkheid tot het ophalen van afval pas ver in april is. Waar ligt het dan aan?

Venkelstraat bakken

Waarschijnlijk geven boze burgers van wie het papier niet is opgehaald de nu mopperend gemeente de schuld. Maar wat verwachten ze dan? Moet de gemeente iemand langs sturen die overal aanbelt? Dat lijkt me erg ongezond in deze tijden van corona. Burgers mogen ook zelf wel eens opletten.

Ben Schattenberg

Comment here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.