Normen en waarden varen weer dankzij versoepeling coronaregels

Op het schip Nieuwe Haven ArnhemMaik Groeneveld (achter aan het roer): "Het is een scoutingclub, maar dan met water" --- © De Moeilijke Bril / Klaar Media

De Arnhemse waterscouts van Miguel Pro hebben vanwege de corona-crisis langer stil gelegen dan in andere jaren. Nu de maatregelen zijn versoepeld, kunnen ze weer beperkt het water op. De Moeilijke Bril voer een stukje mee met de club.

Het is even zoeken naar Miguel Pro. Aan de kop van de Nieuwe Haven, in de schaduw van het hoge beton van de Andrej Sacharovbrug, ligt achter een scheepsbouwbedrijf met een roestige schroothoop de thuishaven van deze Arnhemse waterscoutingvereniging. Achter een een poortje ligt een lange pier van vlonders. Aan het eind daarvan liggen een aantal kleine zeilboten en een roestige brandweerboot.

“Die is niet van ons”, vertelt Maik Groeneveld van Miguel Pro over het rode gevaarte. “Was dat maar waar”, grinnikt een collega. Groeneveld geeft elke zaterdag leiding aan een groepje 11- tot 15-jarigen. Met een scheepje met een buitenboordmotor vaart hij naar deze groep, die uit hun boten zijn gestapt en op een dijkje liggen te ‘chillen’. Hij roept dat de pubers moeten gaan varen. “Yo! In het gras zitten kunnen jullie thuis ook!”

Vier tegen vier

Even houden de jongeren een roeiwedstrijd: vier jongens tegen vier meiden. De jongens winnen. “Het is een scoutingclub, maar dan met water”, legt Groeneveld uit. “We brengen ze normen en waarden bij, maar dan gecombineerd met watersport.”

Normaal gesproken begint het vaarseizoen in maart. Vanwege de crisis bleef de club echter dicht. Nu de strengste regels zijn versoepeld, is sinds ruim een week Miguel Pro weer open. Hoe gaat dat? “Afstand houden, goed je handen wassen”, legt Groeneveld uit. “Zo kunnen we weer gezellig het water op gaan!”

Meer weten? Kijk op Miguelpro.nl.
Ben Schattenberg

Related Articles

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.