Buts en de Natuur: KinderWijkTeam

© De Moeilijke Bril / Arnhemsch Kollektiv

We hebben in Arnhem een prachtig project: het KinderWijkTeam. Om iedereen op de hoogte te houden van dit supermooie project schrijf ik voor De Moeilijke Bril over dit superproject. En zodoende hebben we weer een prachtige samenwerking in onze Wereldstad.

Het KinderWijkTeam

Het KinderWijkTeam is een educatief project, tien jaar geleden gestart door Mike Hoose. Na school komen de kinderen samen, gewapend met knijpers en vuilniszakken om hun wijk schoon te maken van zwerfvuil. Ook leren ze wat de effecten zijn van afval op natuur en milieu. Verder organiseert het KinderWijkTeam natuurexcursies, leggen ze moestuinen aan, gaan ze met oud plastic aan de slag om nieuwe producten te maken en staan ze bij meerdere festivals om kinderen wat bij te brengen.

Cadeautjes

Ook het KinderWijkTeam heeft last van de Coronacrisis, want de scholen zaten dicht en daarmee stopten ook de buitenschoolse activiteiten. Toch zit dit superteam niet stil! Zo maken ze nu leuke ‘creabea-video’s’, waarin kinderen uitleg krijgen hoe ze leuke dingen kunnen maken met simpele dingen, zoals bijvoorbeeld een plantenhanger van een lege fles. Ook bracht Mike tasjes met leerzame cadeautjes rond bij de kids die nu thuis zaten en dus niet lekker de straat op konden om hun wijk schoon te maken.

Oud-deelnemers

Dat het KinderWijkTeam niet stilstaat, laten ze ook zien door oud-deelnemers te interviewen. Zo willen ze kijken wat de invloeden zijn, wat ze er van vonden en wat ze ervan hebben opgestoken. Zo blijft ook dit project in beweging om te leren en te verbeteren en houden we tegelijk onze mooie stad schoon!

Benieuwd?

Ben je nu benieuwd geworden? Kijk dan voor meer informatie op: www.hetkinderwijkteam.nl.

Martijn van Butselaar

Related Articles

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.