Beer van stoepkrijt valt niet overal in goede aarde

beerAfbeelding ter illustratie --- © Acharaporn Kamornboonyarush (CC0)

Ouderen in deze tijd een hart onder de riem te steken? Prima, al zitten ze er kennelijk niet allemaal op te wachten. Kinderen die in Arnhem-Zuid bij een flat met ouderen een beertje met een hartje en ‘Sterkte’ op de stoep hadden gekrijt, werden weggestuurd.

En het werd nog erger. “Vanmorgen werden wij verrast met een krijttekening bij ons op de stoep”, schrijft een oudere bewoonster op de Facebook-pagina van de buurt. “Zo lief. Helaas vond iemand het zojuist nodig om hem weg te poetsen. Jammer. Wij waren er blij mee. Dank je wel aan wie daar zijn best heeft zitten doen. Knuffel voor jullie.”

Te laat

Te gek voor woorden, valt een generatiegenote uit de buurt haar bij. “Dit is te gek voor woorden… Wij vonden het ook heel erg lief, ik wilde er nog een foto van maken, helaas te laat!”

De vader van enkele kunstenaressen meldt zich ook in de Facebookgroep. “Onze dochters hebben inderdaad met een aantal andere kinderen uit de buurt mooie tekeningen gemaakt. Ze zijn gisteren door een boze man weggestuurd, ze waren nog lang niet klaar met hun kunstwerk. De man vond dat ze de stoep aan het bekladden waren. Zo zie je maar, je kunt verschillend denken over lief bedoelde initiatieven. Onze meiden vinden het in ieder geval fijn dat hun werk gewaardeerd wordt.”

‘Rotkinderen’

Meerdere ouders hebben blijkbaar ervaringen met deze man. “Onze kinderen werden ook aangesproken door een oudere man , dat ze niet genoeg afstand hielden bij het spelen. ‘Opzouten’ en ‘rotkinderen’ kregen ze naar hun hoofd geslingerd. Lekker dan…” De oudere dame die het gesprek begon, schaamt zich voor het gedrag van haar buurtgenoot. “Ik heb het niet gezien, maar ik denk dat wij als ouderen hiermee geen goede beurt gemaakt hebben.”

Gelukkig weet ze wel een oplossing. “Als je over 10 minuten bij ons op de stoep staat, gooi ik een verrassinkje uit het raam . Om hoeveel kindeten gaat het?” Volgens de vader gaat het om een stuk of vijf kinderen. “Laat maar komen”, laat de oudere dame enthousiast weten.

Ben Schattenberg

Related Articles

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.