Video Herman Centraal: Leve de verveling!

rode panda© CC0

Misschien wel het grootste taboe van deze tijd: verveling. Want: er is toch altijd genoeg te doen? Basti Baroncini praat met theatermaker Marijn Graven over de edele kunst van het tot-rust-komen. En… wat heeft dit haarzelf gebracht?

Theatermaker Marijn Graven schreef een brief aan alle Nederlanders. Met een pleidooi voor verveling. Want sinds we door corona verplicht thuiszitten, vliegen de online initiatieven ons om de oren. Iedereen geeft elkaar tips om voorál niet tot stilstand te hoeven komen.

Het pleidooi van Graven druist tegen de huidige tijdgeest in. “Overgave aan verveling is een moedige daad omdat een onaangenaam gevoel van leegte op de loer ligt, zelfconfrontatie waardoor de tijd eindeloos lijkt. Als we onze zoektocht naar prikkels in de buitenwereld staken wordt de wereld stil; we komen op een plek terecht waar we onszelf kunnen horen en naar onszelf mogen luisteren.”

Ben Schattenberg

Related Articles

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.