een 8,2 voor het KinderWijkTeam

© De Moeilijke Bril / Martijn van B

Zwerfvuil is een doorn in het oog van velen. Het lijkt eerder toe te nemen dan af te nemen, en dat vind ik een verschrikkelijke ontwikkeling. Het is slecht voor het milieu, maar ook voor de dieren. Als ik weer eens lees dat er een maag van egel is opengesneden en daar allemaal plastic in wordt gevonden, of dat wij met het eten van vis waarschijnlijk ook kleine deeltjes plastic binnen krijgen, dan wordt ik pissig.

Waarom is alles op het gebied van afval zo ingewikkeld? Nou lees ik veel onderzoeken daarover en in één las ik dat dit komt door ons oerbrein. In de oertijd wilde je zo snel mogelijk van nutteloze zaken af, en tja, dat is afval. Maar uiteraard had je toen nog geen verpakte koekjes, waarbij je door zes soorten verpakkingen heen moest voordat je er eentje op kan eten. Het is dus belangrijk om ons brein te voeden met nieuwe informatie, zo maak je het onbewuste bewust. En om dit te doen is er gelukkig een KinderWijkTeam!

Bewust

Kinderen worden bewust gemaakt wat er gebeurt met afval in de natuur. Spelenderwijs en met plezier. Ik heb regelmatig met het KinderWijkTeam meegelopen, en wat mij opvalt is dat je inderdaad je onderbewustzijn traint. Als ik nu op straat loop valt elk stukje vuil me echt op, en stoor ik me eraan, terwijl ik eerder er zo voorbij zou lopen.

Dus je brein wordt echt getraind! Wat is er dan mooier om bij de jonge generatie te starten, zoals het KinderWijkTeam doet, zo werken we samen naar schone en gezonde stad. Ik ben echt trots op mijn maatje Mike Hoose, hij heeft toch maar mooi wat staan. Want het is dus niet alleen op een leuke manier zorgen dat onze wijken schoon blijven, maar ook dat de volgende generatie onbewust bewuster met het milieu en natuur omgaat.

Mighty Mike

Twee pedagogiek-studenten van de HAN, Veron van Ewijk en Rianne Woestenburg, hebben hun afstudeeronderzoek bij het KinderWijkTeam gedaan. Wat ik sowieso al gaaf vind: iedereen uit Arnhem en omgeving weet onze eigen ‘Mighty Mike’ te vinden. Uit dit onderzoek kwam naar voren dat de ouders van kinderen die aan het KinderWijkTeam hadden deelgenomen het KinderWijkTeam een 8,2 gaven als algemene waardering. Uit het onderzoek is gebleken dat door mee te doen met het KinderWijkTeam, de kinderen bewuster worden van, en meer betrokken zijn bij hun leefomgeving en het milieu. Super resultaat dus!

Gaaf is ook om te zien dat het KinderWijkTeam anderen met zich mee krijgt, zo helpen statushouders en Arnhem Schoon tegenwoordig ook mee in verschillende wijken. Ik kan dus ouders echt aanraden hun kind een keer een cyclus van 10 keer mee te laten lopen. Fun, educatief en goed voor het milieu! Kijkt u vooral op website van het KinderWijkTeam: www.hetkinderwijkteam.nl.

Mike en zijn superteam: gefeliciteerd met jullie fantastische score van een 8,2.

#samensterkinarnhem

Martijn van Butselaar

Related Articles

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.