BINGO KinderWijkTeam

Kinderen met ijsjesWinnaars krijgen een ijsje. Verliezers vaak ook... --- © KinderWijkTeam

Bij het KinderWijkTeam staat men nooit stil en komt men met altijd met vernieuwende, educatieve en leuke dingen op de proppen. Dit is de reden dat ik het zo’n gaaf initiatief vind! Deze week twee leuke initiatieven die het voor de kids nog leuker maken om zich bij het KinderWijkTeam aan te sluiten.

Botanisch stoepkrijten

Er is een nieuwe rage! Ik wist er nog niet eens van en u misschien ook niet. Het is Botanisch stoepkrijten. En natuurlijk doet het KinderWijkTeam hier aan mee, onder het opruimen van de wijken. Superleuk en educatief.

Het wordt steeds belangrijker dat er bloeiende planten in de stad zijn voor de bijen en de vlinders. Deze komen namelijk steeds minder voor. En zoals de meeste van jullie wel weten, zijn deze heel belangrijk. Want zij zorgen ervoor dat bloemen en planten worden verspreid. En zo kunnen we genieten van heerlijk fruit, mooie bloemen en zelfs maken bijen nog eens heerlijke honing.

Kinderwijkteam Klarendal
© Mike Hoose/KinderWijkTesam Kinderen leren namen van planten.

Dus trek een paar tegeltjes naast u woning eruit en plant wat zaadjes van bloemen, het fleurt uw huis op en we dragen ons steentje bij aan een betere flora en fauna.
Maar wat is dan Botanisch stoepkrijten, zou u nu vragen. Nou, dat is met stoepkrijt een cirkel maken rondom het plantje of bloemetje en de naam erbij schrijven. Zo leren de kids de benaming van de plant of bloem. Superleuk!

Laat je kinderen lekker aan de gang gaan met de kaarten die je kunt downloaden op de site van het KinderWijkTeam: www.hetkinderwijkteam.nl.
Zoek het plantje dat je vindt op de kaart, zet met je stoepkrijt een cirkel om de plant en schrijf de naam erbij. Post op het op sociale media met #stoepplantjes en tag het KinderWijkTeam. Diegene met de leukste post waarin het KinderWijkTeam wordt getagd krijgt een leuk verrassing.

Zwerfie Bingo

De kinderen van het KinderWijkTeam krijgen voordat ze afval gaan prikken een bingokaart met daarop verschillende soorten afval. Hiermee wordt de funfactor vergroot. Want de kids vinden dat super en gaan nog fanatieker aan de gang om onze wijken schoon te maken. Het spelelement vergroot nog meer het plezier. Ondertussen leren ze ook wat die producten doen of juist niet goed doen in onze natuur. Mike zet er meestal ook een prijsje op, bijvoorbeeld een ijsje. En dat zorgt natuurlijk voor nog meer opwinding. Wat Mike dan altijd wel doet, is iedereen wat geven… maar de winnaar een net iets grotere.

Bent u benieuwd geworden hoe u uw kind kunt aanmelden voor deze super-te-gekke naschoolse activiteit, kijk dan even op de website van het KinderWijkTeam www.hetkinderwijkteam.nl.

Martijn van Butselaar

Related Articles

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.