KinderWijkTeam: “Stil zitten zit niet in de aard”

© De Moeilijke Bril / Arnhemsch Kollektiv

Ook in de vakantie zat het KinderWijkTeam niet stil. Juist niet, er zijn namelijk heel veel Arnhemse kinderen die niet op vakantie kunnen. En door de Corona worden er dat alleen maar meer. Daarom is het fantastisch dat de Ernemse Mighty Mike en zijn team allerlei leuke zomerse activiteiten hadden staan. Uiteraard wel verantwoord, educatief en met fun gecombineerd. En er komt nog een hele gave excursie aan, daarover later meer.

Van “Arie op safari” tot “knikkerbanen maken bij de verhalenvangers van Rozet” niks was ze te gek. Knikkerbanen werden er gemaakt van oud plastic, dit werd omgesmolten en in mallen gegoten. Zo ontstonden er rechte en kromme stukken die in elkaar konden worden gezet. Kinderen konden dan een knikkerbanen maken zolang ze wilden en in welke vorm dan ook. Ook konden ze van oud plastic sleutelhangers maken. Jamel uit Malburgen: “ wat is dit gaaf, en ook nog eens goed voor de natuur”.

Ook gingen ze een aantal keren met kids uit diverse wijken waterbeestjes zoeken in de sloten. Gewapend met een schepnet, loep en boek waar de diverse waterbeestjes in staan gingen ze de sloten langs. Uiteraard plukte de kids ondertussen straatvuil van de straat of uit de sloot, zo hielden ze de wijken ook schoon in de vakantie. Toppers deze gasten! Uiteraard waren er nog veel meer leuke activiteiten, kijkt u daar eens voor op de Facebookpagina van het KinderWijkTeam en laat u verrassen.

Maar het is nog niet voorbij. Zaterdag 30 augustus van 10 tot 12 uur kunnen alle kinderen uit Arnhem nog deelnemen aan een excursie in de uiterwaarden bij Meinerswijk. Tijdens deze excursie, die onder leiding gebeurt van natuur vlogster Gijsje Goedhart, kunnen de kids opzoek naar waterbeestjes. Leer ze kennen bij naam en teken ze na. Super leuk en educatief. Geef u snel op via de website van het KinderWijkTeam  www.hetkinderwijkteam.nl , want vol = vol.

Nu de vakantie bijna het einde nadert gaat Mike en zijn team weer onderzoeken of ze met de Corona maatregelen het reguliere KinderWijkTeam weer aan de praat kunnen krijgen. Iedere week in tien verschillende wijken van Arnhem gaan de kids van het KinderWijkTeam weer na school de wijk in om deze vrij te maken van zwerfvuil. Wilt u graag dat u kind ook mee doet, kijk dan ook even op de website en neem contact met het KinderWijkTeam op.

KinderWijkTeam namens heel veel kids bedankt!

#samensterkinarnhem

Martijn van Butselaar

Related Articles

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.