Nieuw: Door De Ogen Van

© De Moeilijke Bril / Arnhemsch Kollektiv

Hoe gaat het eigenlijk in het leven van een politicus? Merken zij – net als wij – veel van de coronamaatregelen en hoe gaan ze er dan mee om? Vanaf morgen zie je dat elke week op De Moeilijke Bril.

‘Door De Ogen Van’ is een serie die De Moeilijke Bril samen met Arnhemsch Kollektiv en CyberMediaWorld produceert en geeft ons een interessant inkijkje in het leven van een politicus in Arnhem.

Transparant

“De insteek van het programma is transparantie,” zo vertelt eindredacteur Ben Schattenberg, “vaak hoor je namelijk dat politici helemaal niet transparant zijn en we eigenlijk niet weten wat ze doen. Met dit programma willen we die muur doorbreken.”

Voor Scott van den Broek, de eerste deelnemer aan het programman is het wel even spannend: “Ik moet iets doen wat ik niet gewend ben: praten tegen een camera. Of ergens op straat ineens iets opnemen zonder het direct zwaar politiek te maken. Wat wel direct went is om op deze manier met de Arnhemmer te praten.”

Vernieuwend

“Het product ‘vlog’ is natuurlijk niet nieuw. En we zien veel politici die filmpjes opnemen, wat wel vernieuwend is het concept dat we de politici een ongeredigeerd podium geven, ook als het gaat om hun privéleven,” zegt Schattenberg.

Ook hoofdredacteur Ioan Andrei Vreeling beaamt dit: “Natuurlijk zit er een rem bij een politicus, maar doordat ze zelfstandig opnemen en vaak in hun privéomgeving zitten zie je meer en meer persoon. Die benadering is fascinerend om te zien.”

Toekomst

Duidelijk is dat De Moeilijke Bril meer van dit soort series gaat produceren. “Jazeker, het is mooi om dit in Arnhem te kunnen doen in een stad vol met talentvolle mensen,” zegt Ben Schattenberg met enthousiasme. “Er is genoeg te vertellen hier!”

‘Door De Ogen Van’ zal elke donderdag om 12:00 worden uitgezonden via het YouTube-kanaal van De Moeilijke Bril.

Meer informatie over het programma? Mail dan redactie@demoeilijkebril.nl

Related Articles

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.